Public art object for Nieuw - Vennep

Een eigen Social Sofa voor Nieuw-Vennep!

Het centrum van Nieuw-Vennep krijgt een Social Sofa. Dat is een zitbank van beton, versierd met duizenden mozaïeksteentjes. Op deze bank kunnen bezoekers van het centrum even gaan zitten om bijvoorbeeld te genieten van het weer. De bank krijgt een uniek ontwerp met afbeeldingen die herkenbaar zijn voor de Vennepers.

De plaatsing van de Social Sofa is een initiatief van de Dorpsraad met steun van het ING Nederland fonds 'Help Nederland vooruit’, Wilma Wonen, Green Real Estate, de OVHZ, ondernemers in het centrum van Nieuw-Vennep en gemeente Haarlemmermeer. De Social Sofa is daarmee een van de maatregelen om het centrum van Nieuw-Vennep leefbaarder te maken.

Op 26 mei wordt de kale, betonnen zitbank geplaatst in de Venneperstraat. Tijdens het mozaïeken komen er hekken en een tent om de bank. Het is de bedoeling dat de Social Sofa uiteindelijk een plek krijgt op het nog in te richten Symfonieplein, vlakbij waar de bank nu al komt te staan.

Feestelijke start van het mozaïeken

Op zaterdag 10 juni is de feestelijke start van het mozaïeken van de Social Sofa. De voorzitter van de Dorpsraad Martijn Schouten, wethouder Marjolein Steffens en de twee kunstenaars Riet Vermeulen en Rick Triest plaatsen dan de eerste steentjes. Bezoekers zijn van harte welkom. Het mozaïeken van de bank duurt ongeveer 12 weken. Daarna wordt de bank officieel geopend.

Kunstenaars en ontwerp

Lokale kunstenaars Riet Vermeulen en Rick Triest maakten het ontwerp voor de Social Sofa. Riet Vermeulen is geboren en getogen in Nieuw-Vennep. Rick Triest heeft hier zijn atelier. Het ontwerp gaat echt Nieuw-Vennep uitbeelden. Op de bank zijn straks onder andere de Witte Kerk, de Harmoniekoepel en Calatravabrug De Harp te zien. Ook komt de tekst I♥NV op de bank te staan.

Zelf meehelpen

Wie wil meehelpen om van de kale sofa een echt Venneps kunstwerk te maken kan een e-mail sturen naar [email protected] Op 2 juni is er een workshop in de tent voor de mensen die de bank gaan mozaïeken. Aanmelden om mee te helpen met het mozaïeken kan tot de bank klaar is.

Op de voorpagina van het Witteweekblad:

Het ontwerp:

Bron: https://haarlemmermeergemeente.nl/informeer-online/een-eigen-social-sofa-voor-nieuw-vennep

 

Login

Forgot your password?

  • All your orders and returns in one place
  • The ordering process is even faster
  • Your shopping cart stored, always and everywhere

compare0

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »