Rick Triest 10 jaar in de Kunst

 

Jubileum – 10 Jaar Kunst

Rick Triest Kunstschilder

 

Toen Rick Triest van de hotelschool af kwam is hij gaan schilderen. Het is nooit de intentie geweest om zoveel Rick Triest schilderijen te maken. Het begin was de uitlaadklep van creativiteit en expressie van vormen en emotie verwerkt in compositie en kleur. De handelsgeest en drang naar individualiteit en onafhankelijkheid waren grote drijfveer voor grote series van grote kleurrijke schilderijen. Rick Triest is geboren in 1989 in Purmerend en getogen in Amsterdam. Na zijn eerste serie abstracte werken te hebben verkocht volgende al snel een opvolgende serie en een eerste samenwerking met So Art Gallery, in de Spiegelstraat in Het Amsterdamse Museum Kwartier.

 

Al snel een opvolgende serie en een eerste samenwerking met So Art Gallery, in de Spiegelstraat in Het Amsterdamse Museum Kwartier.

 

Zijn eerste Atelier was in een industriële Loods in Purmerend waar hij alle ruimte had om zijn experimentele fase voort te zetten. Enorme doeken zijn hier het resultaat van variërend in vorm en techniek. Van enorme werken Mixed media, Esthetisch te noemen, zijn opdrachten voortgevloeid. Doeken vol druipende inkt en olieverf. Ook zijn technieken beoefend zoals; portret tekenen en schilderen, olieverf, acryl, goud vergulden en beeldhouwen. Abstracte vormen van experimentele materialen voor installaties ter inspiratie voor werken op doek. Rick Triest is ontwikkeld tot autodidact kunstenaar.

 

Abstracte vormen van experimentele materialen voor installaties ter inspiratie voor werken op doek. Rick Triest is ontwikkeld tot autodidact kunstenaar.

 

In het atelier in Amsterdam zijn opdrachten gemaakt voor diverse hotels. Zijn experimentele zoektocht naar een stijl comfort aan de kunstmarkt kon hij voortzetten door werk aan te nemen.  Deze expressionistische werken, verspreid door Europa, tonen deze voortgezette zoektocht. Vanuit zijn abstracte stijl komen steeds meer vormen van figuratieve composities tot leven.

 

Met zijn werken in Reylof is hij benoemd in het blad Paris Match en is zijn werk besproken door curatoren van het Ikob Museum.

 

De hoogte punten van zijn kunstwerken in opdracht:

In Hotel Reylof in Ghent, Sandton Hotels, Heeft hij veel hotel kamers voorzien van originele doeken. Experimentele, kleurrijke doeken. Die passen bij het interieur ontworpen door Christian Lacroix, Designer Guild, Nina Cambel & Vaughan.

 

Publicatie paris match

 

Voor dit hotel is het grootste doek uit het oeuvre gemaakt. Het doek is 600 cm x 200 cm en is de eye catcher van het hotel. Met zijn werken in Reylof is hij benoemd in het blad Paris Match en is zijn werk besproken door curatoren van het Ikob Museum. Tevens zijn er werken in bruikleen gegeven voor de Lion Art Fair in gent.

 

Het hotel Reylof is een van de 30 Hotels waarvoor Rick Triest in opdracht heeft geschilderd.

 

Na en Tijdens zijn periode van experimentele kunst is Rick gaan samen werken met Gallery’s. Naast So art Gallery is hij gaan samen werken Amstel gallery (Kunst aan de Amstel).

 

Kunst aan de Amstel heeft Rick Triest vertegenwoordigd op de Millionairs fair en de Affordable Art Fair. Beiden Prestigieuze Beurzen.  Zijn werken zijn opgepakt door onder andere: IQ Kunst Zwolle, Business Art Service, ART Moves, Art Centre de Raay.

 

Tijdens de financiële crisis heeft Rick al zijn werken in consignatie teruggenomen en is hij gestopt met schilderen. Door de samenwerkingen met hotels, interieur merken en architecten heeft hij zich verdiept in het ontwerpen van meubelen en interieur stijlen die aansluiting vinden op zijn visie voor kunst en ruimte. Hij heeft in samenwerking met diverse partijen, in opdracht, een buitenmeubelen collectie ontworpen en in samenwerking met fabrikanten en agenten geproduceerd.  Deze Collectie noemden wij Etamin en is te zien in onder andere Grand Hotel ter Duin, Bugh-haamstede.  

 

De rode draad van produceren en creatief ondernemen is een duidelijke lijn in het ondernemerschap als kunstenaar.

 

Na deze periode van ondernemen heeft rick de verkoop zijn oudere werken op zich genomen. Door de stimulatie van verkoop aan particulieren via E-commerce is hij gedreven verder gegaan in zijn zoektocht naar een vaste stijl in zijn kunst.  De rode draad van produceren en creatief ondernemen is een duidelijke lijn in het ondernemerschap als kunstenaar. Zijn ontwikkeling hebben geleid tot de schilderijen die vandaag de dag worden gemaakt en worden ten toon gesteld.

 

Rick Triest heeft zijn krachten gebundeld van zijn zoektocht als ondernemer en kunstenaar. Zijn voorliefde voor kleur, warmte en interieur draagt hij dicht bij zicht. De ambiance en grandeur van hoogstaande hotels is inspiratie voor een nieuw pad. Namelijk een collectie interieur artikelen. Zelf ontworpen en afgeleid van zijn creatieve zoektocht voor vorm, ruimte en compositie.

 

De Herkenbare stijl waarin Rick Triest schildert is opgebouwd uit diverse lagen verf en technieken ontwikkeld in zijn zoektocht als autodidact kunstenaar.

 

De Herkenbare stijl waarin Rick Triest schildert is opgebouwd uit diverse lagen verf en technieken ontwikkeld in zijn zoektocht als autodidact kunstenaar. Herkenbare Onderwerpen zijn Kippen, Koeien en Amsterdam. Het landschap van Nederland weerspiegeld de vaderlandse liefde vertaald in kunst! De vrije stijl waarin gespeeld wordt met vorm en compositie, geeft Rick Triest een herkenbaar handschrift.

 

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »