Rick Triest - 04 / May / 2023

Het nieuwe Atelier & Gallery - Rick Triest

bekijk de foto reportage met bijschriften van de verbouwing in het nieuwe atelier en gallery van Rick Triest

Het nieuwe Atelier & Gallery - Rick Triest
BLOG

Het nieuwe Atelier & Gallery Rick Triest

Vorig jaar is het idee ontstaan om op zoek te gaan naar een nieuw atelier waarbij ik vanuit huis kan gaan werken. Onze woonsituatie in de vrije sector was in een appartement. En wij hadden, ook met onze honden Loeka en Pip, behoefte aan meer groen.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Beinsdorp, vlakbij het huidige atelier. Een charmante woning op een ruim perceel met uitbreiding mogelijkheden. In deze blog neem ik jullie mee in alle stappen die we zetten met als eind doel een GRAND opening – najaar 2023

   

Wildernis

De tuin van ca 80 meter diep was zeer verwildert en verwaarloosd. Hier beginnen we met de sloop en de voorbereiding van het plaatsen van de basis. Hiervoor was aardig wat grond verzet nodig zoals je hieronder kan zien:

 

Aan de binnenzijde van de bestaande bouw hebben we de zoldervloer weggehaald en een raam gemaakt om met daglicht te kunnen werken en hoogte te creëren voor grotere projecten.

 

Hier leggen we zelf het riool aan voor een tweede toilet en afwatering voor in het atelier, wel zo fijn als er bezoek van ver komt dat er een toilet aanwezig is.

 

Voordeur?

De nieuwe lokatie heeft geen voordeur, je moet bij bezoek dus achterom! Hier is toegang tot het atelier en gallery. 

 

Ik hou van Blauw

Ter uitbreiding van de bestaande, te renoveren, gebouwen, heb ik gekozen voor container bouw ter uitbreiding hiervan. In de container, wat een beetje aanvoelt als een grote kluis, gaan we verbouwen tot gallery, met grote openslaande deuren van glas naar het atelier en naar de tuin. Hieronder zie je hoe de container geplaatst wordt. 

 

 

Brons uit Rome

Tijdens onze bezoek aan het Vaticaan museum, ter inspiratie voor mijn verder werk en ontwikkeling als kunstenaar, Kwamen wij vlakbij de Spaanse trappen. Toevallig. Een hang en sluitwerk winkel tegen. Een hele oude zaak, met de meest mooie en bijzondere grepen, knoppen, kranen etc. Allemaal van messing of brons, op kleine schaal geproduceerd nabij Milaan. ik kon het dan ook niet laten om hier ea aan te schaffen voor het nieuwe atelier!

Afwerking 

we zijn nu in de laatste fase, de afwerking van het atelier!

 

Tot hier is het allemaal nog maar hopen dat het voor de verhuizing een beetje af komt, op onderstaande foto's kreeg ik weer enigszins weer hoop!

 

 

We zijn al druk bezig met het inrichten van het nieuwe atelier in Beinsdorp, voordat het helemaal af is duurt nog wel even, maar we zijn geopend en operationeel vanaf 2e paasdag!

 

 

 

Kozijnen plaatsen in de Gallery

Hieronder wordt de container echt omgetoverd tot een gallery, de mega deuren van glas worden geplaatst waardoor er veel daglicht binnen komt en er een ruimtelijke en lichte tentoonstellingsruimte ontstaat. Ook het zijraam bij de entree is geplaatst.

 

 

 

 

 

Het doel

Tot en met Hemelvaartsdag is het huidige atelier in Nieuw-vennep geopend. vanaf 19 mei is het atelier gesloten en openen wij 1 a 2 weken later op de nieuwe locatie. de GRAND OPENING zal op of nabij 30 september zijn. Hiervoor is reserveren een pré i.v.m. beperkte ruimte.

Leave a comment

What are your experiences? Read or write a review here.

*Your email address will not be published

* Required fields

Recent articles

The latest news from our blog

 • Het nieuwe Atelier & Gallery - Rick Triest
  04 / May / 2023

  Rick Triest - 04 / May / 2023

  Het nieuwe Atelier & Gallery - Rick Triest

 • The Holy Grail of Blue – Monochrome Series
  08 / Jun / 2022

  Rick Triest - 04 / May / 2023

  The Holy Grail of Blue – Monochrome Series

 • Een bezoek aan de leukste kunstenaarswinkel van Parijs: Sennelier Magasin
  29 / Apr / 2022

  Rick Triest - 04 / May / 2023

  Een bezoek aan de leukste kunstenaarswinkel van Parijs: Sennelier Magasin

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »